Fotogalerij

Klaproos

Het was een hele uitdaging om de teerheid van de bloemblaadjes van de klaproos in rozerode tinten te schilderen. De uiteindelijke kleur heb ik bekomen, door laagje na laagje, heel verdunde aquarelverf aan te brengen en door ook voldoende licht doorheen de bloemblaadjes te laten schemeren. Gelukkig groeien er in onze buurt langsheen de wegberm vele klaprozen die ik in detail kon bekijken.  

Libel

Een libel is een magisch insect om te schilderen. De groene en turquoise tinten in de vleugels nodigen uit tot een creatief kleurgebruik. Bij deze aquarel heb ik eerst, voordat ik de vleugels tekende met inkt, een waterige ondergrond van groenblauwe tinten aangebracht op de plaats waar ik de vleugels wou tekenen. Daardoor oogt deze aquarel wat speelser, en dat effect heb ik versterkt door nadien nog extra verfspatjes aan te brengen. Onze buur heeft een vijver in zijn tuin, waardoor er ook in onze tuin regelmatig libellen rondzweven gedurende de zomer. 

Mijn geliefkoosd materiaal

Aquarelverf, penselen en inkt, meer heb ik niet nodig om me uit te leven op aquarelpapier.   

Symbolisch

Deze vlinders in een oranje en violette kleur, neergestreken op een penseel staan symbool voor mijn ” orange and violet” website. Een prachtig symbolisch cadeau van mijn zoon.